×

جستجو

«فرهنگ، هنر و ادبیات عامه»؛ فراخوان مقاله به دهمین همایش ملی متن‌پژوهی ادبی

هنر و ادبیات عامه را به تعبیری می‌توان جنبه مردمی و غیر رسمی فرهنگ به شمار آورد که در کنار ادبیات رسمی به حیات خود ادامه داده و اگرچه از سوی حاکمان و قدرت‌های سیاسی چندان توجهی به آن نشده است، مردم و فرودستان اجتماع همواره به آن پرداخته‌اند و در حفظ و گسترش آن تلاش فراوان کرده‌اند. با مطالعهٔ فرهنگ و هنر و ادبیات عامه می‌توان بسیاری از جنبه‌های تاریخی و اجتماعی را مورد بررسی قرار داد و روایتی تازه از گذشته‌ٔ فرهنگی خود ارائه کرد. ایران زمین با توجه به گستردگی جغرافیایی و تنوع اقوام و فرهنگ‌های گوناگون، دارای یکی از پربارترین ذخایر فرهنگی در این عرصه است. در سالیان اخیر، کوشش‌های فراوانی در زمینهٔ مطالعات این حوزه شکل گرفته است و آثار ارزشمندی از سوی پژوهشگران ایرانی و خارجی منتشر شده است. با توجه به اهمیت این موضوع، دهمین همایش ملّی متن پژوهی ادبی به مطالعات فرهنگ، هنر و ادبیات عامه اختصاص یافته است و امید است این تلاش کوچک موجب توجه هرچه بیشتر به این حوزه گردد و شاهد افزایش پژوهش علمی در این زمینه باشیم.

محور‌های همایش:

-  مبانی پیوند هنر و ادبیات عامه

-  گونه‌شناسی هنر و ادبیات عامه

-  بررسی‌های زبانی و بلاغی ادبیات عامه

-  معرفی هنرها و ادبیات عامهٔ مناطق و اقوام گوناگون

-  مطالعات فرهنگی در حوزهٔ هنر و ادبیات عامه

-  نقد و تحلیل محتوای ادبیات و هنر عامه

-  بررسی پیوند ادبیات عامه و ادبیات رسمی

-  اسطوره و کهن‌الگو در هنر و ادبیات عامه 

-  کارکرد تربیتی و اجتماعی هنر و ادبیات عامه

-  ادبیات عامه، موسیقی و هنرهای نمایشی

-  نسخه‌شناسی و تصحیح متون ادبیات عامه

-  ترامنتیت و روایت‌شناسی در هنر و ادبیات عامه

 

آخرین مهلت ارسال مقالات: ۲۰ آذر ۱۴۰۰

اطلاعات بیشتر: www.matnpajoohi.ir

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
«شکستن سقف شیشه‌ای: جایگاه و تصویر زنان در مجلات معماری ایران (۱۹۴۶-۲۰۰۱)»
سینا زارعی
سینا زارعی در این مقاله، سیر دگرگونی مجله‌های معماری ایران را، با تمرکز بر تغییراتی بررسی کرده است که در طی سه بازه‌ی زمانی از ۱۹۴۶ تا ۲۰۰۱ در بازنمایی جایگاه زنان رخ داده. چنانکه متن او نشان می‌دهد، در ابتدای راه (از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۹)، مجلات معماری فضای چندانی برای مشارکت زنان ایجاد نمی‌کردند، فقط به بازنمایی آنها در محدوده‌ی نقش‌های سنتی و غیرمترقی می‌پرداختند و گاهی نیز از ملکه ایران در جایگاه زنی موفق و تأثیرگذار سخن می‌گفتند.
ایران و چین: میراث مشترک و مناسبات جدید | فراخوان ارسال مقاله برای همایش
تاریخ برگزاری همایش: ۲۷ و ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۴ | ۶ و ۷ مهر ۱۴۰۳
«زنان و صنعت ساختمان در بریتانیا و ایرلند عصر جرجی» | کانر لوسی
با اینکه نقش زنان، در جایگاه طراحان و/یا بانیان معماری، در سده‌ی هجدهم میلادیِ بریتانیا و ایرلند بیش از پیش شناخته شده، نقش آنها در ساخت معماری مناقشه برانگیز باقی مانده است. این موضوع، در این مقاله، با بیرون کشیدن بسیاری از منابع درجه‌ی دوم و همچنین اسناد اصناف و دیگر منابع اولیه در لندن و دوبلین، روشن می‌شود.
آیا تاریخ هنرْ جهانی است؟ | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
کتاب آیا تاریخ هنر جهانی است؟ مجلد سوم از مجموعه‌ی هفتگانه‌ای است با عنوان «هم‌اندیشی‌های هنر»، که به کوشش جیمز الکینز فراهم آمده است. هدف...

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر