×

جستجو

اخلاقِ معماری| مارک کینگوِل

ملزومات اخلاقیِ بخصوصی که معماران مفروض می‌گیرند چه هستند؟ از آنجا که کار آنها خلق وضعیتِ مادی بنیادینی است که همۀ فعالیت‌های انسانی را ممکن می‌کند، معماران و همکارانشان در ساختن بناها از قدرت تأثیرگذاری‌ای شگرف بر چگونگی زیست، کار، بازی، عبادت و تفکر ما بهره می‌برند. به همراه این تأثیرگذاری مسئولیت‌های سنگین و گاه نیازموده‌ای پدید می‌آید. نویسنده در این کتاب با عنایت به فهمی گسترده از اخلاق به مجموعه‌ای از مسائل اخلاقی‌ می‌پردازد که معماران با آنها مواجه می‌شوند. در پسِ وظایف کاملا حرفه‌‌ای ــ شفافیت، صلاحیت‌ فنّی، دادوستد عادلانه ــ مسائل عمیق‌تری وجود دارد که به حوزه‌های زیبایی‌شناسانه،سیاسی و وجودی باز می‌گردد. آیا معمار وظیفۀ خلق هنر دارد، حتی اگر همیشه هنری زیبا نباشد؟ آیا معمار باید برای خدمت به جامعه‌اش احساس وظیفه داشته باشد و نه فقط نسبت به مشتری‌اش؟ آیا عدالت در حرفۀ معماری مشی‌ای محتمل است؟ آیا در کار معماری چیزی به منزلۀ احساس ضرورتِ به «پناهگاه بودن» وجود دارد؟ نویسنده این پرسش‌های معمولا انتزاعی را به حوزۀ خلقِ کالبد می‌برد و تلاش می‌کند صورت‌بندی تازه‌ای از «اخلاق معماریانه» به منزلۀ تفکر عمیق دربارۀ نقش معماری هم از موضع شهروند و هم از موضع عامل عرضه کند. متفکران و سازندگانی که در جریان این کتاب به آنها پرداخته‌اند لوکوربوزیه، مارتین هایدگر، لوئیس مامفورد، رِم کولهاس، جین جیکوبز، آرتور دانتو و جان راولز هستند.

 

فهرست مطالب کتاب:

Preface

Built Forms and Ethics: The General Issues

Chapter 1. Creating Buildings

Chapter 2. Creating Environments

Chapter 3. Creating Communities

Chapter 4. Creating Art

Chapter 5. Creating Justice

Chapter 6. Creating Being

Chapter 7. Epilogue: Afterthoughts; or Thoughts After Walking

 

اطلاعات بیشتر دربارۀ کتاب و نویسنده:

https://global.oup.com/academic/product/the-ethics-of-architecture-9780197558546?cc=ua&lang=en&#

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
«شکستن سقف شیشه‌ای: جایگاه و تصویر زنان در مجلات معماری ایران (۱۹۴۶-۲۰۰۱)»
سینا زارعی
سینا زارعی در این مقاله، سیر دگرگونی مجله‌های معماری ایران را، با تمرکز بر تغییراتی بررسی کرده است که در طی سه بازه‌ی زمانی از ۱۹۴۶ تا ۲۰۰۱ در بازنمایی جایگاه زنان رخ داده. چنانکه متن او نشان می‌دهد، در ابتدای راه (از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۹)، مجلات معماری فضای چندانی برای مشارکت زنان ایجاد نمی‌کردند، فقط به بازنمایی آنها در محدوده‌ی نقش‌های سنتی و غیرمترقی می‌پرداختند و گاهی نیز از ملکه ایران در جایگاه زنی موفق و تأثیرگذار سخن می‌گفتند.
ایران و چین: میراث مشترک و مناسبات جدید | فراخوان ارسال مقاله برای همایش
تاریخ برگزاری همایش: ۲۷ و ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۴ | ۶ و ۷ مهر ۱۴۰۳
«زنان و صنعت ساختمان در بریتانیا و ایرلند عصر جرجی» | کانر لوسی
با اینکه نقش زنان، در جایگاه طراحان و/یا بانیان معماری، در سده‌ی هجدهم میلادیِ بریتانیا و ایرلند بیش از پیش شناخته شده، نقش آنها در ساخت معماری مناقشه برانگیز باقی مانده است. این موضوع، در این مقاله، با بیرون کشیدن بسیاری از منابع درجه‌ی دوم و همچنین اسناد اصناف و دیگر منابع اولیه در لندن و دوبلین، روشن می‌شود.
آیا تاریخ هنرْ جهانی است؟ | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
کتاب آیا تاریخ هنر جهانی است؟ مجلد سوم از مجموعه‌ی هفتگانه‌ای است با عنوان «هم‌اندیشی‌های هنر»، که به کوشش جیمز الکینز فراهم آمده است. هدف...

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر