×

جستجو

معماری دیجیتال فراتر از رایانه‌ها: پاره‌هایی از تاریخ فرهنگیِ طراحی رایانشی| روبرتو بوتازی

در این کتاب، تاریخ عمیق معماری دیجیتال بررسی می‌شود و مفاهیم طراحی تا دوران رنسانس پیگیری شده و پیوند این مفاهیم با جدیدترین نرم‌افزارهای کاربردیِ طراحان عرضه می‌شود. در این کتاب، گزارشی انتقادی از چگونگی ظهور ابزارها و فنون طراحی دیجیتال مطرح شده و طراحان را قادر می‌سازد تا درکشان را از ابزارهای دیجیتالی که هر روز به کار می‌گیرند عمیق‌تر کنند.

چه مفاهیم زیبایی‌شناختی، فضایی، و فلسفی با ابزارهای دیجیتالی که معماران به کار می‌برند همراه است؟ تاریخ آن چیست؟ و این ابزارها سبب پدید آمدن چه نوع فنون و طرح‌هایی است؟ در این کتاب، پاسخ‌ها به چنین سوالاتی پیگیری می‌شود و مشخص می‌شود چگونه معماری دیجیتال ایده‌ها و مسیرهای پیچیدۀ حوزه‌های گوناگون و تکامل‌یافته در قرون متعدد را گرد هم می‌آورد. هدف این کتاب باز کردن این ایده‌ها و پیگیریِ ریشه‌های آن و نفوذشان به معماری و بازشناسی کاربردشان در نرم‌افزارهای معاصر است.

فصل‌های کتاب حول نه «پارۀ» تاریخ موضوع سازماندهی شده؛ هر پاره حاوی مفهومی بنیادی در نرم‌افزارهای مرسوم طراحی به کمک رایانه است: پایگاه داده، لایه‌ها و حوزه‌ها، پارامتریک، پیکسل، برنامه، تصادفی، پویش، توپولوژی، و وکسل/مکسل، که هر مضمون از طریق نمونه‌های موردی تاریخی و معاصر بررسی شده است. در نتیجه این کتاب فرآیند طراحی دیجیتال را به تاریخ و تئوری معماری می‌پیوندد و معماران و نظریان پردازان را قادر می‌سازد تا ابزارهای تحلیلی‌تر و اساسی‌تر پدید آورند تا به کمک آن طراحی دیجیتال و نرم‌افزارهای آن مفهوم سازی شود.

مشخصات کتاب:

Digital Architecture Beyond Computers: Fragments of a Cultural History of Computational Design

By: Roberto Bottazzi

Bloomsbury, 2021

فهرست مطالب کتاب:

Introduction: Designing with Computers

1. Database

2. Morphing and Contouring

3. Networks

4. Parametrics

5. Pixel

6. Random

7. Scanning

8. Voxels and Maxels

 

اطلاعات بیشتر دربارۀ این کتاب: https://www.bloomsbury.com/uk/digital-architecture-beyond-computers-9781474258128/

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب: تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه
زمان: شنبه، ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰-۱۲ مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن ادب
بررسی کارنامه‌ی تاریخ‌نگاری دکتر سهراب یزدانی
زمان: شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ مکان: خیابان ویلا، نبش خیابان ورشو، خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی
تاریخ هنر: مفاهیم اصلی | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
در این کتاب، بیش از دویست مفهوم اصلی تاریخ و مباحث نظری هنر و فرهنگ تجسمی به‌صورتی روشمند و سامانمند و بحث‌انگیز گرد آمده است....
دست‌خط آدمی | گزیده‌ای از «وعده‌ی دیدار در تاریخ: شکل‌هایی از مواجهه با کتاب‌های دست چندم»، نوشته‌ی سیدفرزام حسینی
«دست‌خط آدمی، امضای او، برای من نشانی از حیات است، حیاتِ کتاب و لمس دستی از گذشته، که وقتی کتاب را ورق می‌زنم، یقین پیدا می‌کنم پیش از من دست‌کم یک نفر این کتاب را اگر نخوانده، حداقل تورق کرده، و این حیات فرضی اما حتماً حقیقی، ماشین تخیلم را به راه می‌اندازد. زمان را برش می‌زنم و مکان را می‌گردم در گذشته به دنبال کسی که این کتاب دستش بوده و هم‌زمان آینده را هم خیال می‌کنم که این کتاب در دستِ دیگری خواهد بود و آیا او هم به من فکر خواهد کرد؟

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر