×

جستجو

گور‌نگاری‌های مهدی تمیزی | مهدی تمیزی

«گورنگاری‌های مهدی تمیزی» عنوان دو مجموعه‌عکس است که یکی به «ری و تهران» و دیگری به «تخت فولاد» اختصاص دارد. این دو مجموعه که از سوی نشر اسپانه و با همکاری مؤسسهٔ ایکوموس ایران منتشر شده است، در قالب کارت پستال‌هایی چهارده قطعه‌ای است. ایدۀ اصلی این بوده که همان‌گونه که سنگ آرامگاه‌ها در گسترهٔ گورستان‌ها پراکنده و بدون اتصال به یکدیگر هستند، تصاویر سنگ آرامگاه‌های این دو مجموعه نیز جداجدا و بدون شیرازه باشد. به نوعی، هر کارت تصویری در بستهٔ خود، به مثابه یک سنگ آرامگاه در بستر گورستان است. سنگ آرامگاه‌هایی که در این دو مجموعه تماشا می‌کنید، بخش کوچکی از پروژهٔ پژوهشی عکاسی است، که از سال ۱۳۸۰ تا کنون توسط مهدی تمیزی در حال انجام است. این دو مجموعه به مناسبت ۲۰ سالگی آغاز این پروژه منتشر شده است.

مجموعهٔ «ری و تهران» شامل ۱۴ قطعه از سنگ آرامگاه‌های گورستان‌های تاریخی در ری و تهران است: گورستان‌های ابن بابویه، امامزاده عبدالله، امامزاده اسماعیل (بازار)، ظهیرالدوله، دولاب (مسیحی‌ها) و بهشتیه (یهودی‌ها). تاریخ سنگ آرامگاه‌های این مجموعه، از سال ۱۲۶۹ تا سال ۱۳۵۶ خورشیدی است که بین سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴ خورشیدی عکاسی شده‌اند.

مجموعهٔ «تخت فولاد» نیز شامل ۱۴ قطعه از سنگ آرامگاه‌های گورستان تاریخی تخت فولاد در اصفهان است. تاریخ سنگ آرامگاه‌های این مجموعه از دورهٔ صفوی تا سال ۱۳۳۹ خورشیدی است که بین سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۱ خورشیدی عکاسی شده‌اند.

نشر اسپانه با همکاری مؤسسه ایکوموس ایران، ۱۴۰۲

 

مراکز فروش در تهران: 

کتابفروشی‌های نشر چشمه

مراکز فروش در رشت: کافه موزه رشت

مراکز فروش در اصفهان: بنیاد هنری ب و کتاب کمند

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب: تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه
زمان: شنبه، ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰-۱۲ مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن ادب
بررسی کارنامه‌ی تاریخ‌نگاری دکتر سهراب یزدانی
زمان: شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ مکان: خیابان ویلا، نبش خیابان ورشو، خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی
تاریخ هنر: مفاهیم اصلی | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
در این کتاب، بیش از دویست مفهوم اصلی تاریخ و مباحث نظری هنر و فرهنگ تجسمی به‌صورتی روشمند و سامانمند و بحث‌انگیز گرد آمده است....
دست‌خط آدمی | گزیده‌ای از «وعده‌ی دیدار در تاریخ: شکل‌هایی از مواجهه با کتاب‌های دست چندم»، نوشته‌ی سیدفرزام حسینی
«دست‌خط آدمی، امضای او، برای من نشانی از حیات است، حیاتِ کتاب و لمس دستی از گذشته، که وقتی کتاب را ورق می‌زنم، یقین پیدا می‌کنم پیش از من دست‌کم یک نفر این کتاب را اگر نخوانده، حداقل تورق کرده، و این حیات فرضی اما حتماً حقیقی، ماشین تخیلم را به راه می‌اندازد. زمان را برش می‌زنم و مکان را می‌گردم در گذشته به دنبال کسی که این کتاب دستش بوده و هم‌زمان آینده را هم خیال می‌کنم که این کتاب در دستِ دیگری خواهد بود و آیا او هم به من فکر خواهد کرد؟

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر