×

جستجو

««خانه‌ی شاه خانه‌ی مردم شد»؛ روایت کردن تاریخِ ایرانِ مدرن در موزه‌ی سلسله‌ی پهلوی» | مرضیه بازیار و رابرت استیل

««خانه‌ی شاه خانه‌ی مردم شد»؛ روایت کردن تاریخِ ایرانِ مدرن در موزه‌ی سلسله‌ی پهلوی»
نویسندگان: مرضیه بازیار و رابرت استیل

“The Shah's House Became the People's House”: Narrating Iran's Modern History at the Pahlavi Dynasty Museum

 

در این مقاله، موزه‌ی سلسله‌ی پهلوی، که در سال ۱۹۷۶م و در طی جشن پنجاه سالگی حکومت پهلوی تأسیس شد، بررسی می‌شود. موزه در درون کاخ مرمر، سکونت‌گاه قبلی شاه در مرکز شهر، ساخته شد و بنا بود تا به یاد پیروزی‌های خاندان پهلوی برپا شود و نسخه‌ی رسمیِ حکومت پهلوی را از تاریخ ایران مدرن عرضه کند. موزه از وجوه بسیاری ویژه بود؛ نه فقط از این نظر که این قصر سابق پهلوی بود که‌ به موزه‌ای برای گرامی‌داشت خاندان پهلوی بدل می‌شد بلکه نمایان‌گر مجموعه اهداف و دیدگاه‌هایی بود که در ساخت موزه‌های این دوره اثر داشت. در اواخر عصر پهلوی، وجه اصلی سیاست‌های فرهنگی کشور حمایت از بدعت‌هایی بود که به کار قدرت بخشیدن به روایت رسمی حکومت می‌آمد؛ اینکه خاندان پهلوی‌ وارث قانونی سنت سلطنتی ۲۵۰۰ ساله‌ است. نویسندگان در این مقاله به چگونگی تلاش حکومت در بیان این روایت‌ها در طرح و هیئت موزه پرداخته‌اند.

مشخصات مقاله:

Marziyeh Bazyar and Robert Steele, “The Shah's House Became the People's House”: Narrating Iran's Modern History at the Pahlavi Dynasty Museum, in Iranian Studies , Volume 56 , Issue 3 , July 2023 , pp. 497 - 521.

 

اطلاعات بیشتر:

https://www.cambridge.org/core/journals/iranian-studies/article/abs/shahs-house-became-the-peoples-house-narrating-irans-modern-history-at-the-pahlavi-dynasty-museum/6AC2A37A9622EEAC5B83A03FE43FEFF3

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب: تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه
زمان: شنبه، ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰-۱۲ مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن ادب
بررسی کارنامه‌ی تاریخ‌نگاری دکتر سهراب یزدانی
زمان: شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ مکان: خیابان ویلا، نبش خیابان ورشو، خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی
تاریخ هنر: مفاهیم اصلی | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
در این کتاب، بیش از دویست مفهوم اصلی تاریخ و مباحث نظری هنر و فرهنگ تجسمی به‌صورتی روشمند و سامانمند و بحث‌انگیز گرد آمده است....
دست‌خط آدمی | گزیده‌ای از «وعده‌ی دیدار در تاریخ: شکل‌هایی از مواجهه با کتاب‌های دست چندم»، نوشته‌ی سیدفرزام حسینی
«دست‌خط آدمی، امضای او، برای من نشانی از حیات است، حیاتِ کتاب و لمس دستی از گذشته، که وقتی کتاب را ورق می‌زنم، یقین پیدا می‌کنم پیش از من دست‌کم یک نفر این کتاب را اگر نخوانده، حداقل تورق کرده، و این حیات فرضی اما حتماً حقیقی، ماشین تخیلم را به راه می‌اندازد. زمان را برش می‌زنم و مکان را می‌گردم در گذشته به دنبال کسی که این کتاب دستش بوده و هم‌زمان آینده را هم خیال می‌کنم که این کتاب در دستِ دیگری خواهد بود و آیا او هم به من فکر خواهد کرد؟

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر