×

جستجو

روایت جهان: برآمدن تاریخ‌های جهانی معماری | پترا بروور، مارتین برسانی، درو آرمسترانگ (و.)

سدۀ نوزدهم زمانۀ برآمدن گونۀ جدیدی از معماری‌نویسی بود: تاریخِ جامع معماری جهان. این ژانر غالباً بیانگر نوعی جهان‌بینی عمیقاً اروپامدارانه بود؛ در عین حال دربارۀ هر نوع معماری غیر از آنچه در غرب وجود داشت به شدّت گمراه‌کننده نیز بود؛ زیرا بر روایت‌های [غربی] از پیشرفت تاریخ و زیبایی سبکی استوار بود. جالب توجّه اینکه مورخان قرن نوزدهمی در حالی که در کار ساختن یک مجموعۀ معیار انحصاراً معماریانه بودند، دربارۀ دسته‌بندی و تقطیع موضوعِ کارشان بحث‌وجدل فراوانی داشتند. موضوع کتاب حاضر پی‌جویی روند پدیدآیی این مجموعه آثار تاریخی معیار (کانن) است و پرسش‌ها و مسائلی را برمی‌کشد که خود منجر به پدید آوردن آن مجموعۀ معیار شد. 

کتاب نتیجۀ همکاری گروهی و بین‌المللی مورخان معماری در قالب مجموعه مقالاتی است که نخستین مطالعۀ جامع تاریخ معماری قرن نوزدهم همچون یک گونۀ ادبی محسوب می‌شود. مباحث کتاب شامل مرور مبادی و میراث این گونۀ معماری‌پژوهشی جهانی است و به آثار اصلی این حوزه، از جمله آثار مورخان کمترشناخته‌شده اما مهمی چون لوییزا تاتهیل تا نویسندگان بسیار سرشناس‌تری چون آگوست شوازی، جیمز فرگوسن و بنیستر فلچر می‌پردازد. مخاطب کتاب همۀ کسانی هستند که به آگاهی از مسیر تاریخی طولانی، پیچیده و معمولا پر دست‌انداز معماری علاقه‌مندند. 

 

مشخصات کتاب:

Petra Brouwer, Martin Bressani, Drew Armstrong (ed.). Narrating the Globe; The Emergence of World Histories of Architecture. The MIT Press, 2023

اطلاعات بیشتر:

https://mitpress.mit.edu/9780262047975/narrating-the-globe/

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب: تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه
زمان: شنبه، ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰-۱۲ مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن ادب
بررسی کارنامه‌ی تاریخ‌نگاری دکتر سهراب یزدانی
زمان: شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ مکان: خیابان ویلا، نبش خیابان ورشو، خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی
تاریخ هنر: مفاهیم اصلی | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
در این کتاب، بیش از دویست مفهوم اصلی تاریخ و مباحث نظری هنر و فرهنگ تجسمی به‌صورتی روشمند و سامانمند و بحث‌انگیز گرد آمده است....
دست‌خط آدمی | گزیده‌ای از «وعده‌ی دیدار در تاریخ: شکل‌هایی از مواجهه با کتاب‌های دست چندم»، نوشته‌ی سیدفرزام حسینی
«دست‌خط آدمی، امضای او، برای من نشانی از حیات است، حیاتِ کتاب و لمس دستی از گذشته، که وقتی کتاب را ورق می‌زنم، یقین پیدا می‌کنم پیش از من دست‌کم یک نفر این کتاب را اگر نخوانده، حداقل تورق کرده، و این حیات فرضی اما حتماً حقیقی، ماشین تخیلم را به راه می‌اندازد. زمان را برش می‌زنم و مکان را می‌گردم در گذشته به دنبال کسی که این کتاب دستش بوده و هم‌زمان آینده را هم خیال می‌کنم که این کتاب در دستِ دیگری خواهد بود و آیا او هم به من فکر خواهد کرد؟

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر