×

جستجو

معرفی آرامگاه و موزۀ میر‌سید‌علی همدانی در شهر کولاب تاجیکستان

میرسیدعلی همدانی، عارف، عالم و شاعر ايرانی قرن هشتم و از مبلّغان عمده اسلام در شبه قاره هند است كه بيش از ۱۱۰ اثر به وی منسوب است. شهید مطهری وی را یکی از بزرگ‌ترین مبلغان اسلام در شرق جهان می‌نامد که بیش از ۱۰۰هزار نفر توسط وی به اسلام گرویدند. سید در سال ۷۱۴ق در همدان به دنیا آمد در کشمیر هند رشد کرد و در سال ۷۸۶ق در کولاب تاجیکستان آرمید. دانشمندان او را با لقب "سلطان العارفین" مردم کشمیر "علی ثانی" و یا بانی اسلام، مریدانش "شاه همدان" و مردم تاجیکستان "حضرت امیرجان" یاد می‌کنند.
مير سيد علی همدانی در رأس ۷۰۰ تن از ياران، شاگردان و پيروانش كه غالباً از سادات، مشاهير و عرفا و هنرمندانی که در شالبافی، بافندگی، سفالگری و خوش نويسی، چيره‌دست بودند به كشمير آمد و در آنجا نفوذ زيادی بدست آورد تا آنجا که به کشمیر "ایران ثانی" لقب دادند.
سيد در اين منطقه به گونه‌ای مردم را شيفته اسلام نمود كه آنان تعدادی از معبدهای خود را تبديل به مسجد كردند.

 

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب: تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه
زمان: شنبه، ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰-۱۲ مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن ادب
بررسی کارنامه‌ی تاریخ‌نگاری دکتر سهراب یزدانی
زمان: شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ مکان: خیابان ویلا، نبش خیابان ورشو، خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی
تاریخ هنر: مفاهیم اصلی | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
در این کتاب، بیش از دویست مفهوم اصلی تاریخ و مباحث نظری هنر و فرهنگ تجسمی به‌صورتی روشمند و سامانمند و بحث‌انگیز گرد آمده است....
دست‌خط آدمی | گزیده‌ای از «وعده‌ی دیدار در تاریخ: شکل‌هایی از مواجهه با کتاب‌های دست چندم»، نوشته‌ی سیدفرزام حسینی
«دست‌خط آدمی، امضای او، برای من نشانی از حیات است، حیاتِ کتاب و لمس دستی از گذشته، که وقتی کتاب را ورق می‌زنم، یقین پیدا می‌کنم پیش از من دست‌کم یک نفر این کتاب را اگر نخوانده، حداقل تورق کرده، و این حیات فرضی اما حتماً حقیقی، ماشین تخیلم را به راه می‌اندازد. زمان را برش می‌زنم و مکان را می‌گردم در گذشته به دنبال کسی که این کتاب دستش بوده و هم‌زمان آینده را هم خیال می‌کنم که این کتاب در دستِ دیگری خواهد بود و آیا او هم به من فکر خواهد کرد؟

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر