×

جستجو

باغ‌های ستیز: نقش نظامی باغ‌های اسلامی و بیزانسی | علی عبدرضایی، آرمین بهرامیان

علی‌رغم گام‌های اخیر در مطالعۀ باغ‌ها در ابعاد فرمال، عملکردی و نمادین، ارتباط میان باغ و جنگ همچنان جنبه‌ای ناشناخته در تاریخ باغ و تاریخ منظر باقی مانده است. هدف پژوهش حاضر، مطالعۀ نقشی است که باغ‌ها به هنگام جنگ ایفا می‌کردند. با بهره‌گیری از گزارشات دست اول تاریخی، این تحقیق به باغ‌های دو جهان بیزانسی و شرق اسلامی از منظر نظامی می‌نگرد و باغ‌ها را به عنوان اردوگاه، میدان نبرد، منبع خوراک و تجهیزات جنگی، و وسایط دفاع از شهرها به تصویر می‌کشد. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که باغ، در هر دو جهان بیزانسی و اسلامی، عملکردهای چندوجهی نظامی یافته و به قرارگاهی برای استقرار قوای نظامی و تأمین نیازهای خوراکی آنها، خصوصاً در جریان عملیات محاصره، بدل می‌شد. با این حال، به نظر می‌رسد که باغ‌ها در ایران و ورارود به شکل جدی‌تری با جنگ‌ها درآمیخته بودند.

 

مشخصات مقاله:

Abderezaei, Ali, and Armin Bahramian. "Gardens of conflict: the military role of Islamic and Byzantine gardens." Landscape Research (2023): 1-13.

 

برای دریافت مقاله به پیوند زیر مراجعه کنید:

https://www.researchgate.net/publication/376601245_Gardens_and_War_The_Military_Role_of_Islamic_and_Byzantine_Gardens

 

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب: تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه
زمان: شنبه، ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰-۱۲ مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن ادب
بررسی کارنامه‌ی تاریخ‌نگاری دکتر سهراب یزدانی
زمان: شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ مکان: خیابان ویلا، نبش خیابان ورشو، خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی
تاریخ هنر: مفاهیم اصلی | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
در این کتاب، بیش از دویست مفهوم اصلی تاریخ و مباحث نظری هنر و فرهنگ تجسمی به‌صورتی روشمند و سامانمند و بحث‌انگیز گرد آمده است....
دست‌خط آدمی | گزیده‌ای از «وعده‌ی دیدار در تاریخ: شکل‌هایی از مواجهه با کتاب‌های دست چندم»، نوشته‌ی سیدفرزام حسینی
«دست‌خط آدمی، امضای او، برای من نشانی از حیات است، حیاتِ کتاب و لمس دستی از گذشته، که وقتی کتاب را ورق می‌زنم، یقین پیدا می‌کنم پیش از من دست‌کم یک نفر این کتاب را اگر نخوانده، حداقل تورق کرده، و این حیات فرضی اما حتماً حقیقی، ماشین تخیلم را به راه می‌اندازد. زمان را برش می‌زنم و مکان را می‌گردم در گذشته به دنبال کسی که این کتاب دستش بوده و هم‌زمان آینده را هم خیال می‌کنم که این کتاب در دستِ دیگری خواهد بود و آیا او هم به من فکر خواهد کرد؟

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر